top of page

Er was eens ...

een clubke langs het kanaal

Eind jaren  ‘60 waren er enkele mensen die los van elkaar kwamen varen en waterskiën op het kanaal, ter hoogte van de vaartkom. Aangezien het kanaal geen steile dijken had, konden de boten vrij gemakkelijk te water gelaten worden en werden de boten aan zelfgemaakte steigers vastgelegd.

 

Maar rond 1971 werd het kanaal verbreed voor de beroepsscheepvaart en kreeg het Albertkanaal steile, betonnen dijken. Om de boten nu te water te kunnen laten moest er een slipway komen... En de toestemming voor die slipway kon enkel maar verkregen worden door een watersport club... dus sloegen de reeds vrienden geworden watersporters van de vaartkom, de handen in elkaar en werd VVW Grobbendonk Waterski Club gesticht met als voorzitter Jean Van Hoof, enkele andere namen die aan de wieg stonden van de nieuwe club waren... Cois Sleeckx, Louis Van Craen, Rob Sleeckx, Willy Corluy, Johan Crols...

 

De plaats aan de vaartkom leek al snel ver van ideaal voor een waterskiclub, geen sanitair, geen schuilplaats bij slecht weer en geen clublokaal om eens samen iets gezelligs te drinken of te eten. Met de hulp van Louis Van Craen kon de club een stukje terrein van het Militair kamp in Grobbendonk naast het jaagpad in bruikleen krijgen. Tijdens een paar weekends in november 1976 werd er van een vervallen serre en dito stookkelder (alles nog van het toenmalige Engelse leger) een pracht van een clubhuis opgetrokken met alles erop en eraan. Het clubleven kwam hierdoor ook echt tot leven. Met al direct een gratis Sinterklaasfeest, een jaarlijks bal, van oud naar nieuw, een barbecue, opendeurdagen en nog allerlei andere evenementen... Na enkele jaren werd ook het terrein aangelegd met een mooi terras. Het vervallen zuiveringsstation werd omgetoverd tot een prachtige bloemenborder... stilletjes aan werd onze club gemaakt tot wat ze nu is geworden, een speeltuin voor de kleinste, plaats voor overnachting (de camping)...VVW Grobbendonk waterski club barste stilaan uit z’n voegen en het clubhuis werd voor één derde vergroot en volledig gerenoveerd tot wat het nu is. De Kalender werd aangepast en telkens bij de opening van het vaarseizoen is er elk jaar een gratis kaasavond voor de leden.

Door de jaren heen bleef VVW Grobbendonk groeien onder inpuls van steeds nieuwe idees. Zo waren er leden die hun "ski-skills" gingen meten in de racing, en met succes ! Anderen zorgden voor de verdere opbouw van het terrein of de promotie van VVW Grobbendonk via opendeurdagen en De Watersportdag.

Wel bleef het hart van onze club het familiale en het recreatieve hoog in het vaandel dragen. 

Tot op vandaag is dit nog steeds de drijfveer van de vereniging en is dit misschien ook de reden waarom iedereen zich hier thuis voelt...

bottom of page